DAN STARIH U GERONTOLOŠKOM CENTRU

Danas se obeležava Međunarodni dan starijih osoba u skladu sa Rezolucijom koju je proglasila Generalna skupština Ujedinjenih nacija 14. decembra 1990. godine, sa ciljem da naglasi važnost prilagođavanja životnog okruženja potrebama i sposobnostima stanovnika trećeg doba.Povodom Medjunarodnog dana starih u Gerontološkom centru u Kruševcu organizovan je prigodan program.

 

Tema ovogodišnje kampanje povodom obeležavanja Međunarodnog dana starih „Кa jednakosti u starijem životnom dobu” je usklađena sa 10. ciljem održivog razvoja koji se odnosi na smanjenje nejadnakosti unutar i među zemljama, kroz osnaživanje i promovisanje socijalnog, ekonomskog i političkog uključivanja svih ljudi. Stoga, ovogodišnja kampanja ima za cilj: Skretanje pažnje na postojanje nejednakosti u starijem životnom dobu, kao posledice akumuliranih nejednakosti tokom života..

 

Povodom međunarodnog dana starih u kruševačkom Gerontološkom centru organizovan je prigodan program Ne samo na ovaj dan , već i tokom cele godine Gerontološki centar Kruševac svojim korisnicima organizuje razne aktivnosti u cilju boljeg kvaliteta usluga Trenutno broji 195 korisnika , najstariji ima 98 godina a najmaladji 43 U prilog tome Da ne treba da živimo jedni pored drugih, već jedni sa drugima , govori I današnja poseta članova Hora OŠ Vuk Karadzić, dramske sekcije VP Doma i dečijeg ansambla Čarapani koji su za korisnike ove ustanove priredili prigodan program.