COVID19, SRBIJA: PREMINULO 29, NOVOINFICIRANO PREKO 6.000!!

Prema zvaničnim podacima, u poslednja 24 sata preminulo je 29 osoba od posledica koronavirusa u Srbiji, pa je ukupan broj žrtava povećan na 1.110, objavilo je Ministarstvo zdravlja na sajtu covid19.rs.

Od poslednjeg preseka stanja u Srbiji, na koronavirus je testirano 18.980 osoba i registrovano je 6.109 slučajeva zaraze.

Dakle, situacija je alarmantna, pa koliko sutra bismo mogli da očekujemo nove mere, što je potvrdila i premijerka. “Mere koje su stupile na snagu oročene su na 1. decembar, ali to ne znači da će se čekati do tada ako nema rezultata za nekoliko dana”, jasno je poručila premijerka Ana Brnabić juče.

Sa tim se jutros saglasio i naš infektolog i član Kriznog štaba Mijomir Pelemiš. “Vremena za čekanje nema: ako za dan-dva ne bude smanjivanja broja novoobolelih od kovida 19, moraju se dodatno pooštravati protivepidemijske mere, da ne bismo došli u situaciju da epidemija izmakne kontroli, da bolnice ne mogu da prime obolele i da dnevno imamo 50 i više preminulih”, rekao je Pelemiš.

Glavni razlog za sutrašnje zasedanje je prava eksplozija obolelih i umrlih u prethodna dva dana, posebno juče kada smo imali 27 umrlih i 5.613 novozaraženih. Bolnice su na izmaku snaga, prepunjene sa mnogo ljudi koji čekaju na pregled ispred kovid ambulanti.