COVID19: PRVI SMRTNI SLUČAJ U ĆIĆEVCU

Opština Ćićevac je gotovo mesec dana odolevala pojavi koronavirusa među svojim meštanima. Međutim, u Ćićevcu su, tokom vikenda, potvrđeni prvi slučajevi oboljevanja, a već jutros je iz Niša, sa Kliničkog centra, gde je smešteno četvoro pacijenata iz ove opštine Rasinskog okruga, stigla vest da je preminuo stariji muškarac koji je bolovao od dijabetesa. Vest o prvoj smrti koja je posledica virusa Covid19 u opštini Ćićevac stigla je nakon što smo dobili izjavu direktora Doma zdravlja u Ćićevcu.

 

U Ćićevcu je takođe formirana ambulanta za respiratorne infekcije u kojoj je do sada pregledano 198 pacijenata. Dom zdravlja u Ćićevcu juče je uputio zahtev opštini za dodelu dodatnih sredstava kako bi nabavili novu količinu zaštitne opreme – još skafandera, maski i rukavica. U opštini je na više punktova postavljeno sredstvo za dezinfekciju, natrijumhipohlorit, a intenzivno se radi i na podeli paketa pomoći za najugroženije.

 

Uprkos vanrednom stanju, infrastrukturni radovi na teritoriji Ćićevca odvijaju se po ustaljenoj dinamici. Nadležni i u ovoj opštini Rasinskog okruga apeluju na građane da se drže uputstava za sprečavanje širenja Covid19 virusa i da ostanu u svojim domovima.