BROJ NOVOINFICIRANIH U DALJEM PADU, 1025 IZLEČENIH

U poslednja 24 časa, virus je potvrđen kod još 224 osoba, a ukupno je zaraženo 7.114. U poslednja 24 sata testirano je 3281 osoba, čime je broj testiranih osoba porastao na 48.636.

 

Covid19 u poslednja 24 sata odneo je još 4 života u Srbiji, pa je ukupan broj preminulih od početka epidemije 134.

 

Hospitalizovano je 3.266 pacijenata, a 103 pacenta su na respiratorima. Do sada je sa respiratora skinuto njih 73.

 

Ukupan broj izlečenih građana je 1.025.

 

Na današnji dan 493 korisnika gerontoloških centara su zaražena koronavirusom i 111 zaposlenih, navedeno je na konferenciji za medije na kojoj su saopšteni najnoviji epidemiološki podaci.

 

Koronavirusom su do sada zaražena 622 zdravstvena radnika, a na osnovu kliničke slike njih 420 je bilo ili se nalazi na bolničkom lečenju, naveo je ministar zdravlja Zlatibor Lončar. Od ukupnog broja zaraženih u Srbiji zdravstveni radnici čine 8,74 odsto svih zaraženih, dodao je ministar.

 

Govoreći na konferenciji za novinare direktor Klinike za infektivne i tropske bolesti Goran Stevanović rekao je da su rezultati dosta dobri ali da nema opuštanja. „Dobro je jer imamao sve manje obolenih. Broj opada ali nikako ne smemo da se zavravamo i da mislimo da se edpidemija završila. Uspeli smo da virus držimo pod kontrolom ali potrban je oprez i saradvnja svih u zemlji“ rekao je dr Stevanović. Dr Goran Stevanović je rekao da je glavna razlika između alergijskih simptoma i koronavirusa izostanak temperature, kao i da osobe koje dugo godina pate od alergija umeju da prepoznaju simptome.