AMSS: SVAKI TREĆI AUTOMOBIL U SRBIJI NIJE TEHNIČKI ISPRAVAN

Proverom tehničke ispravnosti pred početak letnje sezone je utvrđeno da je oko trećine vozila bilo neispravno što je sličan procenat kao i prethodne godine, saopštio je danas Auto-moto savez Srbije. Provera tehničke ispravnosti vozila sprovedena je u okviru akcije „Ispravno vozilo, bezbedno vozilo“ od 11. do 16. juna na preko 70 linija tehničkih pregleda. Pregledano je oko 5.000 vozila, a kod 28 odsto je utvrđena neka nepravilnost.

 

„AMSS je u svojim tradicionalnim akcijama utvrdio da je procenat neispravnih automobila u 2018. kao i u prošloj 2017. godini ispod trećine pregledanih vozila, odnosno nastavlja se trend da je i dalje za čitavih 10 odsto više ispravnih vozila na pregledima, u odnosu na rezultate u akcijama sprovedenim u pretprošloj 2016. godini“, naveli su iz AMSS.

Analiza strukture kvarova u letnjoj ovogodišnjoj akciji, pokazuje da od neispravnih vozila čak 41 odsto ima problem sa kočionim sistemom, 12 odsto sa sistemom za upravljanje, a svetlosna signalizacija nije bila potpuno ispravna kod 34 odsto automobila.
 

Najčešći kvarovi bili su u istom procentu kao i u novembru prošle godine, na uređajimaza zaustavljanje, uređajima za osvetljavanje, odnosno na uređajima za upravljanje.