2,04% JE SMRTNOST U SRBIJI DO SADA OD COVID19

U Srbiji je ukupno od posledica ovog virusa preminulo 16 osoba. Poslednje žrtve koronavirusa su žena iz Temerina koja je preminula u Kliničkom centru Vojvodine i episkop valjevski Milutin (71) koji je preminuo noćas u KBC „Dragiša Mišović“. Juče je na konferenciji za novinare epidemiologa iznet podatak da je preminulo 13 ljudi od koronavirusa u Srbiji, tako da ostaje nejasno, s obzirom da je i u Ćupriji juče preminulo troje pacijenata od virusa Covid19, da li su i te tri žrtve uračunate u cifru od 16 preminulih u Srbiji.

 

Među zaraženima koronavirusom je i devet vojnika. Prema rečima ministra odbrane Aleksandra Vulina, svi su oni dobro i uspešno se oporavljaju. U samoizolaciji su 642 vojnika.

 

Protekli vikend bio je jedan od najtežih do sad, pošto je u Srbiji za 48 časova registrovano više od 200 novozaraženih koronavirusom, a kako je rekao epidemiolog Predrag Kon, teške nedelje nas tek čekaju. Posebno teška si teška situacija na Institutu za pulmologiju u Beogradu, gde se leče zaraženi koronavirusom, a među onima koji su na intenzivnoj nezi ima i mladih.

 

Ukoliko se ne pojača disciplina građana, predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da bi narednih dana mogla da bude doneta odluka o zabrani kretanja od 24 sata.