BRNABIĆ: „NEMA OSNOVA DA ZATVORIMO ŠKOLE“

Stav struke je da nema nikakvog opravdanja i osnova da u ovom trenutku zatvaramo škole, vrtiće i fakultete, rekla je premijerka Ana Brnabić. Ističe da se moraju slušati preporuke stručnjaka, bez obzira na sve pritiske.

 

Struka kaže da je kontraproduktivno obustavljati nastavu, ovako kupujemo svaki dan, rekla je premijerka Ana Brnabić na konferenciji za medije nakon sastanka sa stručnim timom za praćenje koronavirusa. „Spremamo sve za onlajn nastavu i možemo da počnemo već od ponedeljka. Pratimo situaciju i odluku o zatvaranju škola, vrtića i fakulteta ćemo doneti zajedno sa strukom“, rekla je Brnabićeva.

 

Premijerka je još jednom zahvalila zdravstvenim radncima i rekla da se situacija prati i da će najkasnije novi sastanak biti u ponedeljak, a po potrebi i pre. „Imali smo sastanak sa Ministarstvom prosvete da organizujemo nastavu onlajn, razgovarali smo sa RTS-om da se nešto od nastave emituje preko kanala RTS-a, a u toku su pripreme da se deo nastave odvija putem digitalnih udžbenika“, rekla je Brnabićeva.

Premijerka je ponovila da razume zabrinutost roditelja, ali da je najpametnije da svi slušamo savete struke i naglasila da se odluke neće donositi pod pritiskom i u suprotnosti sa savetima ljudi od struke. Podsetila je da je na savet struke zimski raspust bio produžen za nedelju dana zbog epidemije gripa, te da je baš zahvaljujući toj odluci „završena“ epidemija gripa, pre nego što je registrovan prvi slučaj koronavirusa u zemlji.