OTVARANJE BIOSKOPA KRAJEM MESECA /video

U zgradi Doma sindikata završena je rekonstrukcija sale, koja će imati u kojoj će biti prikazivani filmovi po najsavremenijoj tehnologiji 3D i 4D proekciji. Naime, nakon više decenija u zgradi Doma sindikta kruševljani će imati priliku da gledaju najnovija filmska ostvarenja u bioskopu u Domu sindikata.

 

Konferencijska sala u Domu sindikata zbog izuzetne akustičnosti, protivpožarne zaštite i puta i savremene ventilacije, odličan je prostor za bioskop. Javno preduzeće “Poslovni centar”, koje upravlja i ovom salom, u saradnji sa beogradskom firmom „Haus of sinemanija“, uspeo je da ovaj prostor uredi i modernizuje u ovu svrhu. Otvaranje Bioskopa očekuje se do kraja meseca. Prema najavama iz Poslovnog centra, bioskop u zgradi Doma sindikata biće u funkciji krajem meseca, a na otvaranju se očekuje dolazak poznatih ličnosti iz sveta filma.

 

Podsećanja radi, Kruševac je pedesetih i šezdesetih godina imao čak šest bioskopa. Bioskop Kruševac koji i danas postoji, građen je sedam godina i svečano je otvoren u aprilu 1967. godine. Prvi nemi film prikazan je u Kasini (današnja Komercijalna banka), a prvi tonski u bioskopu Evropa.