OBELEŽEN DAN OPŠTINE ĆIĆEVAC /video

27.juna 1957. godine formirana je Opština Ćićevac u današnjim granicama, odlukom tadašnje Skupštine Opštine. Opština Ćićevac nastala je iz tadašnje Opštine Stalać, naseljenog mesta Ćićevac, okolnih sela i pridodato je selo Pločnik koje je do te godine pripadalo Opštini Ražanj. Danas je Ćićevac I dalje među najmanjim Opštinama u Srbiji sa oko 10.000 stanovnika. Međutim, Ćićevac je jedna od uspešnijih Opština i za primer drugima u mnogim oblastima uređenja.

 

Od 2002. godine na čelu ove Opštine u Rasinskom okrugu nalazi se njen predsednik Zlatan Krkić sa svojim timom saradnika. Nakon realizacije ovog zaista velikog i pre svega značajnog projekta, u Ćićevcu se nije stalo, već se i nadalje radi na poboljšnju uslova života za građane ove opštine. U planu je realizacija još jednog kapitalnog projekta. U predhodnih godinu dana, između dva rođendana Opštine, u Ćićevcu se radilo dosta na poboljšanju putne infrastrukture. Za drugu polovinu ove godine planirano je da se nastavi sa asfaltiranjem ulica, ovoga puta sredstvima Opštine Ćićevac, zatim konačno pokretanje sekundarne vodovodne mreže u selima Lučina i Pojate i da počne zamena stare, dotrajale, azbestne sekundarne mreže u Ćićevcu.

 

Na svečanoj sednici povodom obeležavanja Dana Opštine, u Ćićevcu su se u Velikoj sali Narodne biblioteke našli Načelnik Rasinskog okruga Branislav Vesić, predsednici Opština Rasinskog okruga, predstavnici opština sa kojima Ćićevac sarađuje, delegacije pobratimskih gradova Puconce iz Slovenije, Sveti Nikole iz Severne Makedonije, Berana iz Crne Gore, zatim predstavnici Vojske Srbije, Srpske pravoslavne crkve, direktori javnih preduzeća, ustanova i mnogobrojni prijatelji ove Opštine.