AKCIJA “CIF ČISTI SRBIJU” POČINJE U KRUŠEVCU

Društveno odgovorna akcija kompanije Unilever “CIF čisti Srbiju” počeće u Kruševcu, 23. maja. Prva odabrana lokacija biće park kod prolaza u Kosančićevoj ulici u centru Kruševca koji će biti očišćen i ulepšan, a građani će moći da u novom i osveženom okruženju stvaraju nove uspomene. Akciji čišćenja lokacije pridružiće se i poznata glumica Anđelka Prpić, koja će zajedno sa ekipom Unilevera ulepšati ovaj prolaz u centru Kruševca.

 

Svi zainteresovani sugrađani, koji budu želeli da učestvuju u čišćenju, moći će da daju svoj doprinos u uređenju grada. Pored toga, građani koji donesu barem 10 upotrebljenih plastičnih ambalaža (PET boca), dobiće CIF proizvod na poklon. Kompanija Unilever želi da pokaže da je veoma lako reciklirati, pogotovo kada će nakon akcije “CIF čisti Srbiju” ostati eko ostrva gde će građani Kruševca moći da odlože otpad za recikliranje.

 

Cilj akcije “CIF čisti Srbiju” je podizanje svesti o značaju redovnih higijenskih navika i očuvanju životne sredine i okruženja u kojem ljudi žive. Ovo je šesta godina zaredom kako kompanija Unilever sprovodi veliku društveno odgovornu akciju, u okviru koje se sređuju odrabrane lokacije širom Srbije od istorijskog, kulturnog i javnog značaja. Ono po čemu se ovogodišnja akcija “CIF čisti Srbiju” razlikuje od prethodnih godina, jeste da su u odabiru lokacija učestvovali građani koji su predlagali i glasali za mesta koja će biti uređena, ulepšana i spašena od dodatnog propadanja.