ZAVRŠNA PRIREDBA PREDŠKOLSKE USTANOVE „NATA VELJKOVIĆ“

Na Slobodišu je održana završna priredba mališana Predškolske ustanove “Nata Veljković”, čime su i zvanično počele Vidovdanske svečanosti. Oko 850 predškolaca Predškolske ustanove “Nata Veljković”, završnom priredbom na Slobodištu,otvorili su Vidovdanske svečanosti.

Manifestacija je počela intoniranjem himne i „Poveljom u ime živih“ Dobrice Ćosića, koju je na sceni amfiteatra pročitao gradonačelnik Kruševca Ivan Manojlović.

Deci i roditeljima na završnoj priredbi “Od bajke do čitanke” obratila se Vesna Živković, direktorka ustanove. “Vidovdanske svečanosti u Kruševcu slave život i istinu, poštujući prošlost, osnažujući sadašnjost i otvarajući vrata za budućnost. Naša misija je da deca budu ponosna na svoje korene i da im pružimo prilike da jednog dana rašire svoja krila u svojoj zemlji, svima na ponos. Duško Radović je rekao da mi odrasli možemo da damo dva poklona deci: krila i korene – krila da mogu da polete i korene da mogu uvek da se vrate. Mi danas poštujemo tu tradiciju osnažujemo sadašnjost i otvaramo budućnost time što im dajemo krila za neke bolje dane”, rekla je direktorka Predškolske ustanove “Nata Veljković”.

Predškolci sa gradskog i seoskog područja iz svih vrtića, u 10 kolažnih slika, dočarali su ovogodišnji moto u čijem je fokusu – srećno detinjstvo.