ZABRANJEN RAD SAOBRAĆAJNOJ ŠKOLI

Nakon vanrednog inspekcijskog nadzora doneta su rešenja da se zabranjuje rad, odnosno, ostvarivanje delatnosti srednjeg obrazovanja i vaspitanja Srednjoj školi „Tutin“ u Tutinu, kao i rad Saobraćajnoj školi u Trsteniku.

 

Ispektori su utvrdili da je postupanje Srednje škole „Tutin“ i Saobraćajne škole u Trsteniku u obavljanju delatnosti dovelo do posledica koje se ne mogu otkloniti nalaganjem mera, odnosno da su škole u dužem vremenskom periodu obavljale delatnost nezakonito, a da organi upravljanja nisu obavljali poslove iz svoje nadležnosti, navelo je Ministarstvo prosvete. „Shodno navedenom, zaključeno je da su se stekli uslovi za preduzimanje radnji propisanih odredbama člana 106. stav 9. Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja, odnosno da se zabrani rad ove dve ustanove“, dodaje Ministarstvo. Rešenja o zabrani rada je na osnovu člana 131. stav 1. Zakona o opštem upravnom postupku, člana 25. stav 2. Zakona o javnim službama i člana 106. stav 9. Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja potpisao ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević. Redovan i vanredan inspekcijski nadzor nad obrazovnim ustanovama u Republici Srbiji nastavljaju se i u novoj školskoj godini. Nadležni organi kontinuirano ispituju sprovođenje zakona i drugih propisa u obrazovnim ustanovama u Srbiji neposrednim uvidom u njihovo poslovanje i postupanje, poručuje Ministarstvo.

 

Juče je sedam osoba uhapšeno zbog postojanja osnova sumnje da su počinile koruptivna krivična dela u vezi sa uverenjima o položenom vozačkom ispitu za upravljanje vozilima B i C kategorije, saopštio je MUP. Navedeno je da su među uhapšenima odgovorna lica dve privatne srednje škole u Trsteniku i Tutinu.

 

Izvor: rts.rs