VREMENSKA PROGNOZA OD SUBOTE 17.03.2018.GODINE DO ČETVRTKA 22.03.2018.GODINE

U subotu u centralnim i južnim predelima vrlo toplo za ovo doba godine uz promenljivu oblačnost i sunčane intervale. Na severu oblačno sa kišom uz zahlađenje na severu Vojvodine. Popodne i krajem dana su mogući lokalni pljuskovi u centralnim predelima. Razlika u popodnevnoj temperaturi između severa i juga Srbije biće blizu 20°C ! Ovo je posledica približavanja frontalne zone tj. sudara hladne vazdušne mase sa severa i vrlo tople sa juga. Vetar umeren južni u centralnim i južnim predelima, na severu istočni pre podne, a popodne umeren severoistočni. Pritisak znatno ispod normale. Minimalna temperatura od 4°C do 10°C, a maksimalna od 8°C na severu Vojvodine do čak 25°C na jugu Srbije, u Leskovcu i Pirotu. Uveče i u toku noći ka nedelji se nastavlja zahlađenje na severu Srbije i premešta se ka jugu.

U subotu vrlo toplo za ovo doba godine uz promenljivu oblačnost sa sunčanim intervalima. Duvaće umeren južni vetar. Pritisak ispod normale. Minimalna jutarnja temperatura 9°C, a maksimalna do 24°C.

U nedelju naglo zahlađenje sa susnežicom i snegom na severu i zapadu Srbije, kao i na planinama. U ostalim predelima obilnija kiša. Početkom iduće sedmice hladno sa kišom na jugu, a na severu i zapadu je moguća susnežica i vlažan sneg. U utorak i sredu vrlo hladno za ovo doba godine sa povremenom susnežicom i snegom. Moguće je i formiranje snežnog pokrivača u nižim predelima. Od četvrtka temperatura u manjem porastu uz više suvog vremena. Značajnije otopljenje se očekuje tek krajem sedmice.