ULICE U CENTRU ZATVORENE DO 05. JUNA 2021.

Zbog rekonstrukcije Trga kosovskih junaka od ponedeljka su za saobraćaj zatvorene ulice u centru grada i tako će biti do 5. juna. Prema planu rekonstrukcije, svi radovi na centralnom gradskom Trgu trebalo bi da budu završeni do Vidovdana.

U toku je završna faza rekonstrukcije Trga u centru grada. Zbog radova za prolazak automobila za saobraćaj su zatvorene ulice: Vidovdanska (od Takovske do Trga kosovskih junaka), Gazimestanska (od spomenika do Ulice Stevana Sinđelića) kao i delovi Balkanske i Čolak Antine, obaveštava Odeljenje za stambeno komunalne delatnosti grada Kruševca. Skrećemo pažnju vozačima da je za saobraćaj zatvorena i Čolak Antina ulica, koju mnogi vozači koriste kao alternativni pravac kako bi zaobišli centar grada gde se izvode radovi.

Inače, rekonstrukcija glavnog gradskog trga počela je u julu mesecu prošle godine, u susret jubileju – 650 godina od osnivanja grada Kruševca. Rekonstrukcijom centralnog trga obuhvaćen je deo glavne ulice od Gradske uprave do Pozorišta. i pristupnih ulica i trotoara. Po projektu prvo su kompletno zamenjene instalacije – vodovodna, toplovodna i niskonaponska. Predviđeno je da na trgu budu izgrađene dve fontane, kao i da Trg bude popločan visoko kvalitetnim materijalom. Sredstva za rekonstrukciju – oko 380 miliona dinara izdvojeno iz gradskog budžeta, a kompletni radovi planirano je da budu gotovi do Vidovdana.