“UKLJUČI SE I UNAPREDI LOKALNU ZAJEDNICU”

Savet za rodnu ravnopravnost grada Kruševca u periodu od februara do avgusta tekuće godine realizovao je projekat “Uključi se i unapredi lokalnu zajednicu”, uz podršku programa Swisss Pro, a sa ciljem da se poveća učešće žena u organima mesnih zajednica na teritoriji Kruševca, kao i da se unapredi položaj žena u lokalnoj zajednici kroz ekonomsko osnaživanje.

Projekat se realizovao u dve faze. U Prvoj fazi Predstavnici Saveta za rodnu ravnopravnost grada Kruševca su obišli 54 mesne zajednice na teritoriji Grada, gde su organizovali sastanke sa žiteljkama tih mesnih zajednica. Savet za rodnu ravnopravnost i Grad Kruševac, kroz različite aktivnosti, programe i projekte u različitim oblastima društvenog, života nastoje da unaprede položaj žena na seoskom i gradskom području.

Partner na projektu je Agencija za regionalni razvoj Rasinskog okruga, a podršku pruža i Služba mesnih zajednica grada Kruševca. Projekat “Uključi se i unapredi lokalnu zajednicu” realizovan je u okviru programa “Podrška Vlade Švajcarske razvoju opština kroz unapređenje upravljanja i socijalne uključenosti – Swiss PRO” koji podržava Vlada Švajcarske u saradnji sa Vladom Srbije.