U PONEDELJAK POČINJE 15. „TIN FEST“ U KRUŠEVCU

U ponedeljak, 9. maja u 20 sati u Beloj sali KCK svečano će, po petnaesti, put biti otvoren „Tin Fest – festival srednjoškolskog tetara“ u organizaciji Kulturnog centra Kruševac, u saradnji sa srednjim školama grada. Festival je osnovan 2008. godine sa ciljem da promoviše dramsku umetnost u srednjim školama, kao i da se zahvaljujući njemu prepoznaju i izdvoje mladi glumački talenti sa kojima će se nastaviti dalji pedagoški rad.

Ove godine na festivalu učestvuju dramske grupe Hemijsko – tehnološke škole,  Medicinske škole, Gimnazije, Politehničke škole Milutin Milanković, Vaspitno-popravnog doma Kruševac, Prve tehničke škole i  Ekonomsko-trgovinske  škole iz Kruševca. 

Festival je takmičarskog karaktera i predstave će ocenjivati  stručni  žiri: Predrag  Milenković i Momćilo Radosavljević, diplomirani glumci i Marija Stanković profesor srpskog jezika i književnosti, kao i vršnjački žiri sastavljen od odabranih učenika škola koje učestvuju na festivalu.

Svečano zatvaranje i dodela nagrada održaće se 16. maja. 

U ponedeljak, nakon svečanog otvaranja članovi dramske sekcije Hemijsko – tehnološke škole iz Kruševca  izvešće predstavu Milene Bogavac  „Dragi tata“.  Režiju za ovu predstavu potpisuju profesorke Dragana Banjac, Tamara Nenadić i Jasmina Pavlović.