TIODOROVIĆ: DA U NAREDNE 2-3 NEDELJE NASTAVA BUDE ONLINE

Doktor Branislav Tiodorović kaže da su na sdnici Kriznog štaba jedinstveno odlučili o skraćenju vremena samoizolacije na sedam dana, s tim da onaj koji je sedam dana bio u izolaciji mora da se testira da bi mogao da nastavi svoj posao, što je besplatno za zdravstvene radnike.

Kako će izgledati povratak đaka u školske klupe? Kojoj odluci smo bliži, nastava onlajn ili uživo?

“Ako uzmemo u obzir da ćemo najverovatnije imati, za razliku od prošle godine, grip, svakako bi bilo dobro da makar dve do tri naredne nedelje bude onlajn nastava ta koja će se primenjivati.”

Raste broj zaraženih, a među njima je sve više zdravstvenih radnika. Koliko ih je u ovom trenutku zaraženo?

“S obzirom na omikron soj koji je sa izuzetno visokom virulencijom i stopom zaražavanja, ima ih više nego ranije. Trenutno je oko 10 odsto na teritoriji cele Srbije. Treba očekivati da će taj broj rasti.”

Sada je najveći pritisak na kovid ambulante, da li se razmišlja o preraspodeli kadra iz bolnica?

“Mislim da najveći deo domova zdravlja upeva to da pokrije, uz velike napore i izuzetno težak posao. Ovoga trenutka je na kovid ambulantama udar. U datom momentu, što će se procenjivati od strane ministarstva i rukovodilaca zdravstvenih ustanova, doći će do moguće preraspodele.”

Da li je omikron produžetak ili finale utakmice sa koronom?

“Izgleda da većina misli upravo tako, da je ovo ipak silazna faza, da vodi ka rešenju koje svi očekujemo – da ova bolest postane sezonska bolest kao grip i da ćemo se, ko zna kada, sa njom rastati, ali u svakom slučaju će biti mnogo lakše nego što je sada.”

Izvor: www.rts.rs

Komentari su zatvoreni, ali su trackbacks i pingbacks otvoreni.