REZULTATI SA NACIONALNIH IGARA SPECIJALNE OLIMPIJADE SRBIJE

18. Nacionalne igre Specijalne Olimpijade Srbije održane su od 27.- 30.06.2024.u Vranju. Učešće je uzelo 13 gradova širom Srbije u kojima postoje i rade sportski klubovi dece i omladine sa posebnim potrebama, među kojima je i Palestra iz Kruševca. Takmičenja su bila u fudbalu, košarci, odbojci, atletici, boćanju i stonom tenisu.

Naš grad je predstavljalo 15 sportista u sledećem sastavu (Marić Goran, Đorđević Bojan, Rustem Tairović, Đokić Danijel, Stoiljković Darko, Đokić Miloš, Asković Tomislav, Jovanović Viktor, Nataša Simić, Marković Marta i Sabrina, Isenov Marija, članice Fudbalskog kluba „Napredak“: Sudimac Neda, Nikolić Dunja, Alempijević Jelena, u pratnji 4 trenera (Marga Kapamadžija, Mirela Milojević, Mališa Vasiljević i Goran Milovanović). Takmičili smo se u ženskom inkluzivnom fudbalu, muškoj košarci, atletici, boćanju i stonom tenisu. Vratili smo se sa osvojenih 15 medalja (9 zlatnih, 4 srebrne i 2 bronzane).

Rezultati:

Ženski fudbal i muška košarka – 1 mesto

Stoni tenis:

  1. mesto – Jovanović Viktor i Isenov Marija
  2. mesto – Marković Marta
  3. mesto – Marić Goran

Atletika:

  1. mesto: Asković Tomislav – trčanje na 200m; skok u dalj; Tairović Rustem – trčanje na 100 m i bacanje kugle;
  2. mesto: Simić Nataša– trčanje na 50m i bacanje kugle: Marković Sabrina – trčanje na 100m
  3. mesto: Marković Sabrina – skok u dalj

Inkluzivno ekipno boćanje – 1. mesto

Na Ceremoniji otvaranja, pored podizanja zastave, izgovaranja zakletve, unošenja olimpijske baklje, kulturno – umetničkog programa, svim sportistima obratio se gradski većnik za sport grada Vranja i  Nacionalni direktor Specijalne Olimpijade Srbije, gospodin Aleksandar Stanojević koji je otvorio ovo takmičenje.

Svakog dana na svim borilištima odvijala su se uzbudljiva takmičenja. Ponosni smo na naše sportiste i osvojene medalje, koji su se borili do poslednjeg atoma snage.