REKONSTRUKCIJA TRGA PO PLANU, BEZ IZGRADNJE PODZEMNE GARAŽE

Četvrta sednica skupštine grada Kruševca, zbog epidemioloških mera, održana je u sali bioskopa Kruševac.

Pred odbornicima lokalnog parlamenta je bilo oko pedeset tačaka dnevnog reda. Jedna od značajnijih je izvršenje odluke o budžetu za prvih devet meseci ove godine.

Lokalni parlament razmatrao je i odluku o obustavljanju postupka traženja koncesionara za izgradnju podzemne garaže u centru grada, jer se na javni poziv za izbor koncesionara niko nije javio. Po rečima gradonačelnice, ovo neće remetiti dinamiku radova na rekonstrukciji Trga Kosovskih junaka i radovi će biti završeni do juna naredne godine, a novog poziva za izgradnju podzemne garaže neće biti.

Kruševački parlament doneo je odluku o podizanju spomenika Knezu Lazaru na lokaciji Starog aerodroma, za šta će komisija raspisati javni konkurs za izbor vajarskog rešenja. Odbornici su na sednici razmatrali i predloge odluka o utvrđivanju prosečne cene kvadrata stambenog i poslovnog prostora kao osnovice za računanje poreza na imovinu.

Na dnevnom redu bilo je i raspisivanje javne nabavke za javno privatno partnerstvo u rehabilitaciji i urgentnom održavanju saobraćajnica, obrazovanje novog Gradskog štaba za vanredne situacije, određivanje izgeda uniformi i oznaka koje će koristiti komunalna milicija, plan razmeštaja montažnih objekata, obrazovanje Korisničkog saveta javnih službi. Skupština je usvojila i više predloga izmena i dopuna planova detaljne regulacije kao i nekoliko izmena u školskim i nadzornim odborima.