POTPISAN KOALICIONI SPORAZUM O KONSTITUISANJU ODBORNIČKE VEĆINE SKUPŠTINE GRADA KRUŠEVCA

U Kruševcu je potpisan koalicioni sporazum između SNS, SPS –JS, Pokreta Kraljevine Srbije i Srpske narodne partije. Oni će u ovom mandatu predstavljati većinu u Skupštini grada Kruševca i imaće 66 odbornika.

Nakon održanih izbora 21. juna, u Kruševcu su SNS, SPS JS Pokret Kralejvine Srbije i Srpska narodna partija potpisale koalicioni sporazum po kome će ove stranke činiti skupštinsku većinu od 66 odbornika od 70 koliko ih je u lokalnom parlamentu dok će 4 odbornika pokreta Metla ostati u opoziciji. Po rečima Nenada Andrića, predsednika GO SNP ovaj sporazum je rezultat  spremnosti da ispunimo u potpunosti volju naroda koju su iskazali na prošlim izborima.

Što se SPS i JS tiče, ove  stranke  su predhodnih godina bile  u koaliciji sa SNS u Kruševcu, te kako su istakli predsednici Grasdskih odbora ovih stranaka, saradnja se nastavlja

Nove stranke u Skupštini grada Kruševca, koje su na izborima prešle census i osvojile odborničke mandate, su Pokret Kraljevina Srbije i Srpska narodna partija

Da podsetimo, na osnovu rezultata postignutih na lokalnim izborima najviše odborničkih mandata u Skupštini Kruševca pripalo je  listi Aleksandar Vučić – Za našu decu, odnosno Srpskoj naprednoj stranci, 52 od ukupno 70, koliko je odbornika u lokalnom parlamentu Koalicija SPS – JS osvojila je 8 odborničkih, Lista Za kraljevinu Srbiju – Za Lazarev grad Kruševac, koju čine Pokret obnove kraljevine Srbije i Monarhistički front osvojila je 4 mandata, koliko je pripalo i listi Metla 2020., dok je Srpska narodna partija dobila dva odbornika.

Komentari su zatvoreni, ali su trackbacks i pingbacks otvoreni.