RADOSAVLJEVIĆI DOČEKALI MINISTRA U NOVOM DOMU

Ministar za brigu o selu Milan Кrkobabić posetio je novo domaćinstvo porodice Radosavljević u Selu Varvarin, koja je dobila sredstva iz Programa dodele bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom.

Milan Krkobabić, ministar za brigu o selu posetu Varvarinu započeo je sastankom sa rukovodstvom opštine i predsednicima svih mesnih zajednica na teritoriji opštine Varvarin. Tema sastanka bili su programi za poboljšanje uslova života i rada seoskog življa i potencijali razvoja sela.

Kroz program dodele bespovratnih sredstava za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom do sada je definisano 300 kuća, a dnevno pritiže oko 30 zahteva zainteresovanih mladih bračnih parova.

Zahvaljujući Vladi Republike Srbije i Ministarstvu za brigu o selu, mladi bračni par Jelena i Lazar Radosavljević iz Obreža dobili su svoj krov nad glavom, kuću sa okućnicom u Selu Varvarin. Radosavljevići su do sada živeli u velikom zajedničkom domaćinstvu u Obrežu, oboje su zaposleni, imaju sina, planiraju i proširenje porodice.