POLICIJSKA UPRAVA KRUŠEVAC ORGANIZOVALA JE TEHNIČKO-TAKTIČKI ZBOR

Podovom obeležavanja Dana ministarstva unutrašnjih poslova, slave ministarstva i Dana policije, pripadnici Policijske uprave u Kruševcu u centru grada organizovali su tehničko taktički zbor. Usledio je i svečani defile mladih pripadnika MUP-a koji su danas u prostorijama Policijske uprave Kruševac položili zakletvu.

Inače, posetioci su u centru grada imali priliku da vide patrolne automobile, motocikl saobraćajne policije, „maricu“, vatrogasna vozila, opremu…

Izložba je privukla pažnju građana, a očekivano, najzainteresovani su bili najmlađi Kruševljani kojima su službenici strpljivo pokazivali opremu i vozila. Ova manifestacija je pružila priliku da se javnosti pokaže deo rada i angažovanosti policije i vatrogasaca-spasilaca u zaštiti građana i očuvanju reda i bezbednosti.

Dan Ministarstva unutrašnjih poslova i Dan policije ističe važnost policijske profesije i podsećaju na hrabrost i požrtvovanost policijskih službenika koji svakodnevno rizikuju svoje živote kako bi zaštitili društvo od različitih pretnji.