METEOS: U ČETVRTAK KRAJEM DANA KIŠA I PLJUSKOVI

U četvrtak ujutru suvo, a zatim novi razvoj umerene do jake oblačnosti koja dolazi sa zapada i severozapada i tokom dana zahvata većinu predela sa čestom kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom uz pad temperature na severu i zapadu Srbije. Vetar ujutru slab, a popodne umeren severni i severozapadni. Pritisak pre podne oko normale, a popodne u porastu. Minimalna jutarnja temperatura od 14°C do 19°C, a maksimalna od 21°C na severu Vojvodine do 29°C na jugu Srbije. Uveče kiša i pljuskovi u većini predela. Temperatura u 22 sati od 16°C do 20°C.

U četvrtak u Kruševcu suvo u prvom delu dana sa sunčanim periodima. Popodne sledi postepeno naoblačenje i krajem dana kiša i lokalni pljuskovi. Vetar slab severni i severozapadni. Pritisak oko normale. Minimalna jutarnja temperatura 17°C, a maksimalna do 27°C. Uveče kiša i kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom. Temperatura u 22 sati 20°C. 

U petak hladnije i oblačno sa kišom koja postepeno odlazi na istok uz prestanak padavina na severu i zapadu Srbije popodne uz delimično razvedravanje. Vetar slab severnih pravaca. Pritisak malo iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura od 14°C do 17°C, a maksimalna od 17°C do 21°C. Uveče suvo. Temperatura u 22h od 15°C do 18°C.

U subotu u svim krajevima suvo sa dužim sunčanim periodima uz razvoj slabe prolazne oblačnosti i toplije nego u petak. U nedelju novo prolazno naoblačenje može usloviti kratkotrajnu kišu tokom dana i ponegde lokalne pljuskove. Početkom naredne sedmice sunčanije i malo toplije.