METEOS: NESTABILNO VREME NAREDNIH 7 DANA

U subotu oblačno sa kišom, a na jugu Srbije sa mogućim lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Jače zahlađenje zahvata sever Srbije i popodne se premešta ka centralnim i južnim krajevima gde će biti toplije u prvom delu dana. Krajem dana i u noći ka suboti kiša prelazi u sneg na planinama iznad 1000 mnv. Vetar umeren severozapadni na severu, a jugozapadni na jugu Srbije. Pritisak oko normale. Jutro će biti toplije nego popodne i veče na severu i zapadu Srbije. Minimalna temperatura od 5°Cdo 10°C, a maksimalna od 9°C u Valjevu do 20°C na krajnjem jugu Srbije, u Vranju, ali u padu popodne i na jugu.

U subotu u Kruševcu naoblačenje sa kišom i lokalnim pljuskovima. Vetar ujutru slab jugozapadni, a popodne umeren severozapadni. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura 8°C, a maksimalna oko 13°C.

U nedelju još hladnije sa kišom, a na planinama sa snegom. Samo će na severu Vojvodine biti suvo. Maksimalne temperature u mnogim mestima ispod 10°C. U ponedeljak hladno uz razvedravanje na severu, a tokom dana i u ostalim krajevima. Dnevna temperatura u manjem porastu. U utorak toplije sa sunčanim periodima uz naoblačenje popodne koje donosi kišu krajem dana. U sredu hladnije sa kišom, a u planinama sa snegom. U četvrtak na severu Srbije razvedravanje, a na jugu promenljivo oblačno uz prestanak padavina. U petak toplije i suvo.