JOŠ UVEK NIJE POZNAT UZROK POŽARA U SKLADIŠTU TR „SJAJ“

Požar u skladištu boja i izolacionog materijala “Sjaj”, u kruševačkom naselju Šumice, izbio je juče popodne. Vatrogasci su ugasili požar posle dva ipo sata.

Požarom je juče u Kruševcu bio zahvaćen magacinski prostor trgovinske radnje “Sjaj”, površine od oko 200 kvadrata, gde se skladište boje, lakovi i građevinski materijal. Brzom intervencijom vatrogasaca-spasilaca sprečeno je širenje požara na drugi objekat površine od 160 m2 u kome je uskladišten, kako nezvanično saznajemo, izolacioni material, pre svega table stiropora.

Prema rečima Dušana Todorovića iz Sektora za vanredne situacije grada Kruševca, uviđaj je i dalje u toku, ali prema dosadašnjim saznanjima, u trenutku izbijanja požara magacin je bio zaključan i nije bilo nikog od radnika u njemu. Više detalja o izbijanju požara biće poznato nakon detaljne istrage, koju će sprovesti kruševačka Policija i nadležno tužilaštvo.

U požaru nije bilo teže povređenih. Jedan od pripadnika Vatrogasno-spasilačke jedinice se nagutao dima. On je nakon pregleda u Urgentnom kruševačke Opšte bolnice pušten kući. Takođe, jedan od građana je sa lakšom povredom bubne opne medicinski zbrinut na ORL odeljenju i sinoć, oko 21 sat pušten kući.