IZVEDENA PREDSTAVA “PISMA PRIJATELJSTVA” /video

Pozorišna predstava“Pisma prijateljstva”, rađena po motivima pisama objavljenih u istoimenom projektu koji zajednički realizuju Centar za istraživačko novinarstvo iz Kruševca i Udruženje građana “Zenica blog” iz Zenice izvedena je premijerno u sredu u prostorijama Alternativnog kulturnog centra “Gnezdo”.

 

Dvadeset pisama, koja se bave različitim problemima mladih u Kruševcu i Zenici – Srbiji i Bosni i Hercegovini, za scensko izvođenje je adaptirala i dramatizovala kruševačka glumica Jovana Đorić. Publika u Alternativnom kulturnom centru “Gnezdo” je dugotrajnim aplauzom nagradila nastup mladih izvođača, učenika kruševačkih osnovnih i srednjih škola.

 

Predstava “Pisma prijateljstva” biće u subotu, 1. juna, izvedena i na Maloj sceni Bosanskog narodnog pozorišta u Zenici.

 

 

Projekat “Pisma prijateljstva” se realizuje u okviru projekta “Podeljena prošlost – zajednička budućnost” koji sprovodi konzorcijum od 18 partnera (7 korisnika IPA zemlje plus Slovenija, Hrvatska, Austrija i Holandija). Projektni konzorcijum uključuje organizacije civilnog društva, istraživačke institute, fondacije, resurs centre i Erasmus NA i 13 pridruženih poslovnih partnera. Trajanje projekta, koji je započeo 1. januara 2016. godine, je 48 meseci.