I NA NJIVU – SAMO SA ODOBRENJEM

Poljoprivredni proizvođač koji mora da obavlja poljske radove u vreme zabrane kretanja dužan je da podnese zahtev za odobrenje kretanja Upravi za zaštitu bilja.

 

Kako su naveli iz Ministarstva poljoprivrede, odobrenje za kretanje je potrebno vlasniku ili korisniku zasada ili druge poljoprivredne površine, u slučaju primene neophodnih agrotehničkih mera, a posebno radi zaštite zasada od mraza, koje obavlja u vreme zabrane kretanja, od 20.00 do 5.00. Na sajtu Ministarstva poljoprivrede se navodi da se zahtev za odobrenje kretanja podnosi Upravi za zaštitu bilja na mejl agromere@registar-uzb.rs, odnosno na odgovarajući broj telefona, a prema okrugu za koji se traži dozvola za kretanje.

 

Kako je precizirano, u prijavi je potrebno navesti ime i prezime lica broj lične karte i adresu koje će se kretati u periodu od 20.00 do 5.00, broj poljoprivrednog gazdinstva, lokaciju gde će se sprovoditi agrotehničke mere, kao i vreme i dan kada će biti sprovedene mere.

 

Dozvola kretanja će važiti samo za taj dan u periodu od 20.00 do 5.00, a rok za odgovor na podneti zahtev je do 48 časova. Prijave za Južnobački, Srednjebanatski, Južnobantski, Severnobanatski, Sevrnobački, Zapadnobački i Sremski okrug mogu se podneti na telefone 064 8818449. Za Grad Beograd, Podunavski, Braničevski, Zaječarski, Borski, Pomoravski, Nišavski, Jablanički, Pčinjski, Toplički i Pirotski okrug poljoprivrednici treba da se jave 064 8818486.

 

Poljoprivrednici iz Mačvanskog, Moravičkog, Kolubarskog, Zlatiborskog, Rasinskog i Raškog okruga mogu da pozovu 0648818412.

 

Izvor: b92.net, tanjug