GRANICE SRBIJE OD VEČERAS SU ZATVORENE

Granice Republike Srbije će od večeras biti zatvorene, rekla je predsednica Vlade Ana Brnabić. Granice ostaju otvorene za državljane Srbije koji se vraćaju iz inostranstva, za diplomate i strane državljane sa boravišnom dozvolom. Predsednica Vlade rekla je da su od večeras granice zatvorene i da će na granicama biti Vojska Srbije, koja će pomagati sanitarnoj inspekciji i graničnoj policiji.

 

Uz to, kao nova mera Vlade, donesena je odluka da plaćanje računa za penzionere i domaćinstva u kojima ima penzionera bude odloženo, i to za tri meseca.

 

„Svi koji mogu da rade od kuće, treba da rade od kuće. Oni koji ne mogu da rade od kuće, što nije slučaj u najvećem broju sektora, osim u proizvodnim sektorima, tu će morati da se preduzmu zaštitne mere, zaštitna oprema i veliki broj kompanija je to uradio“, kazala je premijerka i zamolila sve da imaju razumevanja.

 

„Nema mesta za paniku. Imali smo sastanak na dnevnom nivou gde smo doneli odluku o zabrani iznosa strateških proizvoda. Dakle nema nestašica u tom smilsu, može da se desi da je raf prazan. Apel ljudima da ne kupuju količine koje ne mogu da iskoriste u narednih mesec dana“.