AKCIJA “102 KAO 1” – ZAŠTITA ŽIVOTNE SREDINE /video

U okviru akcije „102 kao 1“ (smanjenje rizika od katastrofa na slivu Zapadne Morave i obeležavanje 5 godina od katastrofalnih poplava), kao i povodom Dana zaštite životne sredine , Grad Kruševac i javna komunalna preduzeća organizovali su akciju čišćenja divljih deponija i zasadjivanje sadnica na nekoliko lokacija u gradu.

 

Po rečima direktorke Javno-komunalnog preduzeća “Kruševac“ veoma je važno da se i mesne zajednice samostalno uključe u akcije čišćenja, a ovo preduzeće je uvek na raspolaganju za svaki vid saradnje. Na teritoriji grada Kruševca evidentirano je oko 30 divljih deponija, neke su već rešene kao što su deponije u Parunovcu, Mudrakovcu i Dedini u narednim danima nastaviće se sa uklanjanjem deponija. Radojković dodaje da je u odnosu na predhodne godine broj divljih deponija manji ali da i dalje nije zanemarljiv. Od ove godine, takođe sa štabom za vanredne situacije pokrenuta je akcija sadnje sadnica na lokacijama koje su izložene klizištima.

 

U okviru akcije “102 kao 1” očišćena je divlja deponija u Bivoljskom ključu, zasađene su sadnica u dvorištu O.Š. “Jovan Popović” i na lokaciji puta za Novo groblje, a u Trmčaru je organizovano sečenje rastinja i čišćenje Modričke reke.