NOVI AUTOBUSI NA ULICAMA VRNJAČKE BANJE

Pet novih autobusa, čija je vrednost 570.000 evra, vrnjačkim ulicama započeli su transfer putnika a, prvi putnici su bili srednjoškolci, koji su krenuli u drugo polugodište. Autobusi u vlasništvu, JP „Novi Autoprevoz“, koji je u saradnji sa Opštinom Vrnjačka Banja najavio obnavljanje međugradskih linija.

Jedan od prvih poteza koji je lokalna vlast u Vrnjačkoj Banji preduzela je kupovina autobuske stanice i čitavog kompleksa, oko osam hektara sa imovinom. Nakon kupovine krenulo se sa uređenjem tako da je čitav kompleks Novog Autoprevoza stavljen u funkciju, pre svega rad autobuske stanice, parkiralište i naplata parking prostora, a zatim su proširene delatnosti, kupljen je turistički vozić. Uloženo milion evra u JP „Novi Autoprevoz“, autobuse, turističke autobuse, opremanje poslovnog prostora i kupovine autobuske stanice..

Podsetimo, nakon nekoliko neuspelih privatizacija opština Vrnjačka Banja je uz podršku Vlade Republike kupila iz stečaja ovu prevozničku firmu, koja je u potpunosti bila devastirana i bez ijednog autobusa i autobuske linije. Po rečima rukovodstva opštine i preduzeća „Novi Autoprevoz“ u planu je da se otvore i međugradske linije na kojima je nekada firma poslovala.