ZAŠTITNE MASKE URUČENE I APOTEKARSKOJ USTANOVI

U radionici Kruševačkog pozorišta, kao deo borbe protiv korona virusa, još krajem marta počelo se sa šivenjem zaštitnih maski. Garderoberi, šminkeri i dekorateri su u radionici kruševačkog pozorišta započeli šivenje zaštitnih maski sa pojavom epidemije koronavirusa. Kruševačko pozorište do sada je maske, koje su sašivene u radionici pozorišta, uručilo Štabu za vanredne situacije Kruševca, Gerontološkom centru, ali i Televiziji Jefimija. Danas su zaštitne maske uručene i Apotekarskoj ustanovi u Kruševcu.

 

Kruševačko pozorište, na YouTube kanalu pozorišta, emituje predstave i audio snimke bajki za najmlađe. Reč je o virtuelnom pozorištu, nastalom usled epidemije korona virusa i uvođenja vanrednog stanja, zbog čega je prekinuto održavanje prozorišnih predstava. Nadajući se brzom povratku publike u pozorište i glumaca daskama koje život znače, kruševačko pozorište upravo završava sa pripremom nove predstave za decu.

 

 

Kome će od dežurnih službi ili udruženja u Kruševcu u narednom periodu biti uručene maske proivedene u umetničko radionici kruševačkog pozorišta, odlučiće se u dogovoru sa gradskim štabom za vanredne situacije grada Kruševca.