FK NAPREDAK 0 : 1 FK VOJVODINA

Fudbaleri Napretka izgubili su juče od ekipe Vojvodine, u Kruševcu sa 1:0, u meču petog kola Linglong Superlige Srbije. Vojvodina je stigla do treće pobede u šampionatu i uz dva nerešena ima 11 bodova i nalazi se na devetom mestu.

Zanimljiva fudbalska predstava u Kruševcu. Gosti su napadali, domaćin se organizovano branio. Ipak Novosađani su uspeli da probiju blok Napretka i postignu gol vredan tri boda. Odlučujući pogodak Vojvodina je postigla u 57. minutu. Sjajan prodor Stefana Đorđevića po levoj strani. Uleteo je u kazneni prostor oslobodio se čuvara, potom preciznim udarcem postigao gol. Iako je odbrana uspela da izbije loptu, ispostavilo se da je ona već prošla gol liniju. Potom je domaćin pokušao da stigne do izjednačenja, stvorio je nekoliko prilika, ali nije bilo promene rezultata. U 79. minutu Napredak je ostao bez Uroša Raškovića koji je zaradio drugi žuti karton.

Napredak nakon 5 odigranih kola je ostao na tri boda i zauzima 16. poziciju. U narednom 6.kolu gostuje beogradskom Radu.